La CUP vol potenciar l’esport per promoure la salut i valors socials

Quatre representants de la llista de la CUP han presentat, avui al vespre davant del Pavelló Olímpic, els principals punts del programa electoral en matèria d’esport. El cap de llista, David Vidal, destaca que “cal canviar la concepció de l’esport com a competició i fomentar l’esport com un instrument de cohesió social, com una pràctic arrelada al territori i de promoció de salut com a mesura preventiva de salut pública”.

Abans d’entrar en polítiques pròpiament de promoció de l’esport, el regidor de la CUP David Vidal, ha criticat la “pèssima gestió de l’empresa Reus Esport i Lleure, la qual hem portat als jutjats davant de múltiples indicis d’irregularitats, i que encara no sabem quin futur tindrà, ja que CiU i ARA Reus encara no ho han fet públic després de pactar la creació d’una comissió per definir-ho”.

Vidal ha criticat que igual com passa amb d’altres empreses, “pesen més les qüestions comptables i financeres que el propi servei públic que presten, i per això apostem un cop més, perquè la regidoria d’esports de l’Ajuntament existeixi de realitat”. Vidal també ha denunciat que “veient el funcionament de RELLSA vam decidir abandonar el Consell d’Administració, per això, si en el proper mandat no veiem un canvi de rumb clar ens plantejarem de nou si convé -o no- ser-hi”.

El número 30 de la llista i reprsentant de la CUP al Consell Municipal d’Esports, Joan Zaragoza, ha criticat també aquesta manca de planificació de les polítiques esportives. A més, ha afegit que “el regidor Domènech va dir que eliminava el nombre de membres del Consell Municipal per tal que fos un instrument útil que prengués decisions, però ha continuat sent un espai de debat estèril sense cap mena de concreció pràctica”.

Zaragoza considera que la participació de les entitats esportives de la ciutat és un “factor clau” en les polítiques esportives, per tal d’amortir “les grans desigualtats que existeixen a la ciutat entre els clubs esportius i per garantir a tota la ciutadania de Reus d’accedir a instal·lacions esportives que estiguin d’acord amb el volum d’una ciutat com Reus”.

En aquesta línia, el número 5 de la llista de la CUP Xavier Angelergues, s’ha preguntat “com és possible que en una ciutat de més de 100.000 habitants no hi hagi una piscina pública on poder practicar natació al llarg de l’any”. Amb aquest exemple, ha volgut il·lustrar el que la CUP considera que és un dels grans dèficits de la ciutat.

Per tancar la roda, el número 35 de la llista Marc Alonso, ha volgut destacar la importància que té l’esport per a la cohesió social de la ciutat. Alonso considera que “l’esport base més enllà de les avantatges que implica a nivell de salut i de desenvolupament humà és un dels instruments més útils, que tenim ara mateix com a societat, per tal de millorar la cohesió social”.

Segons Alonso, l’esport ha de servir per potenciar “no sols per reforçar els lligams socials i la socialització dels barris, sinó també fomentar uns valors de cooperació -enfront de la competitivitat de l’esport professional- que són els mateixos valors que defineixen la CUP i que volem per transformar la nostra ciutat: la solidaritat entre companys, el treball en equip, la presa de decisions en col·lectiu...”