La CUP reitera la seva oposició a la subcontractació de la recollida i tractament de residus

La secció sindical de Comissions Obreres a Fomento de Construcciones y Contratas, empresa que porta actualment la recollida i tractament de residus a la ciutat de Reus, ha fet avui roda de premsa davant de la seu de l’empresa a Reus per manifestar el seu suport al treballador que va ser acomiadat i que finalment ha sigut readmès pel jutge, després d’un judici que es va celebrar el passat 21 de juliol.

Segons ha informat Manuel Ruiz, responsable d’organització de Comissions Obreres a Reus, el treballador portava treballant a l’empresa vint-i-un anys treballant i va ser víctima d’assetjament laboral per part de FCC. Segons Ruiz “l’acomiadament va ser del tot irregular i representa un atemptat directe contra els drets bàsics dels treballadors i treballadores de l’empresa”.

Així mateix, Ruiz ha destacat que aquest “no és un cas aïllat, sinó que hi ha desenes de casos de treballadors i treballadores similars, a causa de la política d’assetjament laboral que practica l’empresa i de les condicions laborals de precarietat que imposen”. 

La sentència judicial, a més de la readmissió i del pagament dels mesos en que ha estat acomiadat, obliga a indemnitzar al treballador amb 3000€ per danys i prejudicis, fet inèdit fins ara en les tenses relacions de l’empresa amb part de la seva plantilla. La sentència també ha reconegut que les proves a les que l’empresa volia sotmetre al treballador, eren de caràcter voluntari i no obligatori com defensava FCC, tal com estableix la llei.

Per la seva banda, la regidora de la CUP Mariona Quadrada, que ha sigut present a la roda de premsa dels treballadors davant de la seu de l’empresa, ha afirmat que “és inconcebible que l’Ajuntament es despreocupi de les situacions laborals derivades de la subcontractació entre Ajuntament i empresa, i que alhora l’empresa esgrimeixi la relació amb l’ajuntament per impedir millores laborals”.

Segons Quadrada, “la CUP treballarà per a que el servei de la recollida de residus a la ciutat de Reus sigui realment públic i amb un control directe per part de l’Ajuntament, situació molt diferent a l’actual en la que l’empresa suma grans beneficis a costelles de la ciutadania de Reus, amb una contractació milionària que li permet ser una de les empreses monopolistes en el sector a nivell estatal”. 

En aquest sentit, la formació independentista farà una proposta, a fi i efecte d’estudiar la possibilitat de fer realment públic aquest servei, tenint en consideració que el 2017 acaba el contracte vigent amb FCC per a la recollida de brossa i la neteja viària de la ciutat de Reus. 

Per aquest motiu, Mariona Quadrada ha anunciat que la formació iniciarà una campanya conjuntament amb altres agents afectats, teixit associatiu i formacions polítiques que es mostrin favorables a la internalització d’aquest servei municipal que entre d’altres “permetria combatre la precarietat laboral, optimitzar el servei de recollida de la brossa i fins i tot abaratir el preu del rebut”.

* Fotografia extreta de Reusdigital.cat