La CUP emplaça de nou als partits a eliminar les dietes dels consells d’administració
La CUP ha fet públic avui el seu posicionament respecte als tres punts que es varen tractar en el consell d’administració de Reus Serveis Municipals ahir 27 de juliol: apoderar al gerent de la societat per tal que pugui exercir les seves facultats, el cobrament de dietes en els consells d’administració de les empreses municipals i la pòlissa de responsabilitat civil dels consellers i conselleres.
Els representants de la CUP a l’empresa Reus Serveis Municipals han mostrat avui la seva estupefacció davant les paraules de la consellera Noemi Llauradó, ja que en els transcurs del consell d’administració d’ahir no es va produir cap bloqueig, al contrari, Edgar Fernández afirma que ” el punt que va permetre apoderar al gerent de la societat per tal de poder exercir les seves facultats es va aprovar per unanimitat”.
En paraules de la regidora de la formació de l’esquerra independentista, Marta Llorens, la postura del seu grup respecte al segon punt tractat en relació al cobrament de dietes “respon a una actitud de coherència i no de bloqueig” per part de la formació independentista, ja que segons afirma “la CUP ha mostrat reiteradament en diferents espais en els que s’ha reunit amb altres grups municipals i també, públicament, la seva disconformitat pel que fa al cobrament per assistències i en concepte de dietes”.
La Candidatura d’Unitat Popular va presentar el 10 de juliol la seva proposta de funcionament de les empreses municipals, que passa per substituir els Consells d’administració de les empreses per consells de Servei Públic en els que hi participarien sense remunerar, amb veu i vot, representants dels treballadors de les empreses públiques i persones que pel seu àmbit de treball puguin desenvolupar tasques d’assessorament. En darrera instància qui n’ostentaria el poder efectiu de les empreses municipals serien les juntes generals on hi haurien representats tots els càrrecs electes del consistori, que ara mateix es convoquen el mateix dia dels plens.
A més, la regidora de la CUP manifesta que des de presidència –que l’ostenta l’alcalde Pellicer- es va pretendre fer votar una altra vegada les dietes quan ja s’havia fet anteriorment, “pressionant així a diferents consellers i conselleres” que s’havien abstingut, abstenció que sumada als vots de la CUP van permetre que els i les conselleres que van votar a favor de cobrar les dietes de més de 300 euros, entre ells la Sra. Llaurador d’ERC veiessin tombada la possibilitat de cobrar per assistir a aquestes reunions. En aquest cas, el vot dels representants de la CUP va ser diferent de la resta de consellers i conselleres i va permetre que no es cobri per assistir a aquestes reunions.
Respecte a l’altre assumpte polèmic d’ahir al consell de Reus Serveis Municipals, l’aprovació de la pòlissa de responsabilitat civil dels membres del consell d’administració, el regidor de la formació David Vidal ha volgut explicar la seva versió dels fets, ja que segons declara “se’ns va indicar als consellers en un primer moment que calia aprovar un acord de pòlissa amb la mateixa companyia que es té contractada actualment amb un procediment negociat amb l’asseguradora, i per tant sense fer un concurs públic”.
Vidal ha volgut afegir que el mateix dia que es convocava el consell –ahir- era el mateix en el que vencia la pòlissa, “d’aquí les presses per aprovar la renovació del contracte amb l’assegurança”.
Segons el representant de la CUP després d’un llarg debat i amb un recés demanat per part de la mateixa formació, els tècnics fan saber que s’ha contactat amb l’asseguradora i que aquesta dóna uns dies més per prendre la decisió en els que es redactarà un informe sobre la pòlissa per a que els grups municipals tinguin la informació necessària, “és presidència després d’aquest procés qui ajorna la sessió ” a petició del representant del PP i per assentiment de tots els consellers i conselleres, també de la Sra. Llauradó.
El regidor cupaire manifesta que la seva formació resta a l’espera de la informació annexa que ha de fer arribar la presidència del consell d’administració que seguint el codi de bon govern hauria de comptar amb l’aval del secretari i l’interventor. Vidal també ha manifestat la seva preocupació pel fet que punts com aquest arribin a darrera hora i sense cap tipus de coneixement previ.