La CUP aposta pel jovent com a motor de canvi

El número tres de la llista de la CUP Edgar Fernández “creu que el jovent és un dels sectors socials que està patint més greument la crisi capitalista, però que alhora és l’agent principal del canvi i la transformació de la ciutat”. La CUP també destaca que és la llista que compte amb més joves, “però en la que aquests joves tenen més experiència”.

 

El número tres de la llista de la CUP Edgar Fernández “creu que el jovent és un dels sectors socials que està patint més greument la crisi capitalista, però que alhora és l’agent principal del canvi i la transformació de la ciutat”. La CUP també destaca que és la llista que compte amb més joves, “però en la que aquests joves tenen més experiència”.

La CUP ha realitzat una roda de premsa davant del Casal de Joves, ubicat a La Palma, per presentar les seves propostes transversals en matèria de joventut. La candidatura de l’Esquerra Independentista ha triat aquest espai per denunciar, segons Fernández, la “infrautilització del Casal de Joves que contrasta amb els múltiples locals gestionats per joves arreu de la ciutat i la infrautilització d’un espai d’oci i cultura com La Palma”. En aquesta línia Fernández, en nom de la CUP, aposta per la cogestió d’aquest espai per fer partícips als joves i de reformar la normativa de La Palma per recuperar la potent programació cultural que hi havia en aquest espai.

Per la seva banda, la número 9 de la llista Mireia Massó, ha destacat que “el jovent de la ciutat som el motor principal de dinamització social i cultural de la ciutat com també som els protagonistes de les lluites socials i polítiques al carrer durant l’any”. Per això, Massó ha fet una crida a que el jovent s’organitzi per crear un poder popular que empenyi a la societat a crear un nou model de ciutat.

Massó també s’ha referit al fet que “la CUP com ja fa quatre anys som la llista on hi participem més joves, però això no vol dir que la nostra llista tingui menys coneixement i experiència, sinó que som la llista amb més energia, la que tenim més experiència de lluita al carrer i de treballar en entitats, i la única que planteja un alternativa a la ciutat comptant amb els joves com a subjecte actiu de la política municipal”.

El número 11 de la llista, Albert Salvat, ha parlat dels obstacles de l’Ajuntament pel que fa la jovent. Des del seu punt de vista, “el jovent som el que patim un major índex d’atur i alhora també els que tenim més dificultats per engegar projectes autònoms per poder viure”. En aquest sentit, ha denunciat que “les polítiques de joventut de l’Ajuntament pequen per la seva absència i que no tenen en compte les problemàtiques pròpies del jovent en qüestions com treball, promoció econòmica, habitatge, drets socials...”.

També en aquesta línia, la número 24 de la llista Marta Puig, denuncia que “l’Ajuntament ni fa ni deix fer”. Segons Puig, l’”Ajuntament hauria d’aprofitar el potencial i l’organització del jovent per facilitar la seva activitat i garantir així un oci popular a la ciutat, la programació cultural i artística als carrers i les places, la formació i el coneixement en l’educació en el lleure... però enlloc d’això només es dedica a posar pals a les rodes, com amb l’ordenança del civisme o amb el reglament d’ús dels espais municipals com els centres cívics i la Palma”.

Per últim, Edgar Fernández, ha denunciat el funcionament del Consell Municipal de Joventut, on ha participat durant aquest mandat. Fernández planteja que des de la CUP “volem capgirar la política de joventut del Consistori apostant per fer del jovent un protagonista actiu en les lluites actuals que vivim de canvi històric a nivell polític i d’excepció social i econòmica, per tal que aquest prengui la paraula i el lideratge front unes polítiques que conceben al jovent com un subjecte passiu i immadur”.