Davant la sentència: Desobediència!

Volem agrair la presència a totes aquelles persones que ahir malgrat el fred van participar en la concentració de rebuig a les sentències del TS, tot recordant que venen temps difícils on haurem de sortir al carrer contínuament per mobilitzar-nos en diferents lluites pels drets de la ciutadania. Aprofitem també aquestes ratlles per desitjar-vos unes bones festes i un 2011 ple de salut i lluita.

A continuació us adjuntem el manifest de la CUP que va llegir Salvador Palomar, membre de la Carrutxa.stes ratlles per desitjar-vos unes bones festes i 2011 ple de salut i lluita. stes ratlles per desitjar-vos unes bones festes i 2011 ple de salut i lluita.

Els que estem aquí presents, considerem que la decisió del Tribunal Suprem Espanyol és un atac directe a la llengua catalana, al poble català i a la seva educació. El Tribunal Suprem,  emparant-se en la sentència de Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya, pretén imposar la llengua castellana com a llengua vehicular a Catalunya i això suposaria un retrocés de 40 anys en la lluita en defensa de la llengua pròpia dels Països Catalans.

La Plataforma per la Llengua ja va denunciar que l'efecte de la sentència del Tribunal Constitucional tindria greus repercussions sobre l'àmbit de l'educació a Catalunya. L'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem representarà el final de la metodologia de la immersió lingüística avalada i valorada per la Unió Europea i que ha fet possible la cohesió lingüística i social dels joves ciutadans de Catalunya. Aquesta sentència, doncs, és un atac contra la convivència i la cohesió social.

Aquest atac ens porta a una clara involució en la defensa de l’escola catalana, pública i de qualitat, ja força afeblida pel marc legal i polític actual i per mesures com la LEC i l’EEES.

Davant d’aquesta sentencia, volem manifestar les següents consideracions:

- Aquestes sentències obren la porta a la segregació d'alumnes i a una possible fractura social en funció de la seva tria a l'hora d'escollir l'idioma vehicular durant el seu procés educatiu.

-La prevalença del dret dels pares a l’hora d’escollir la llengua vehicular atempta contra el dret dels infants i joves a rebre un ensenyament de qualitat, ja que els grups en llengua castellana no disposaran de prou competències per desenvolupar-se socialment en català, la llengua pròpia del país.

- Elimina de fet un sistema que ha funcionat durant anys i que assegura els coneixements del català i del castellà a nivell escrit i parlat.
- Un cop aplicada aquesta sentència, pot arribar a excloure del català a desenes de milers d'alumnes per a qui el seu principal contacte amb el català és a l'escola.

- El suposat interès pels alumnes en defensa del castellà, no és tal, ja que les denúncies les van tramitar unes poques famílies enmig d'una majoritària acceptació de l'ensenyament amb el català com a llengua vehicular.

- És una ingerència més del polititzat sistema judicial espanyol a la sobirania dels catalans, instàncies judicials que han demostrat estar mediatitzades per sectors reaccionaris i anticatalans.

- Deixa sense efecte la Llei de Normalització Lingüística.

La sentència del Constitucional del passat mes de juliol va posar punt i final a la descentralització política i administrativa a l’Estat espanyol, acabant així amb la via estatutària autonomista com a projecte polític. El projecte espanyol de construcció estatal sempre ha menyspreant les nacions perifèriques i les altres llengües coexistents, sota una clara voluntat d’assimilar-les culturalment.

Cal deixar clar que la llengua catalana és un pilar fonamental, tot i que no l’únic, del model educatiu que ens cal.

Així doncs, cal oposar resistència a aquest nou atac al poble català, en defensa de l’escola catalana progressista i de pedagogia activa, i en defensa d’un model educatiu que defensi  la llengua i la cultura del nostre país.

Aquesta decisió suposa una agressió històrica i cal que el poble català es mobilitzi i doni una resposta contundent als que pretenen fer de la llengua catalana una llengua de segona.

Que sàpiguen que cap tribunal espanyol està legitimat per imposar un model educatiu als catalans i catalanes i que no ens sentim intimidats per aquesta sentència, que no fa més que refermar la necessitat de trencar amb el Regne d´Espanya, única manera de garantir la supervivència de la nostra identitat com a poble i la normalització de l’ús de la llengua catalana.

Des de la CUP fem una crida a la societat reusenca a participar de totes les mobilitzacions en defensa del model d’immersió lingüística i a ajudar a créixer totes aquelles entitats, organitzacions i col·lectius que aposten per la promoció de la nostra llengua, cultura i identitats nacionals, partint de la base de la integració, la cohesió social i el sentit de comunitat.