Una setmana plena d'activitats culmina avui a l'assemblea
La CUP de Reus ha viscut una setmana intensa organitzant i participant en diferents actes, que hem realitzat a la ciutat. Uns actes plens d'idees i debat, que culminen avui a les 8 del vespre, en l'assemblea ordinària de la CUP al Casal Despertaferro.
Violència de gènere? A tu també t'afecta!
Per primera vegada, les tres organitzacions feministes del Camp (L'Hora Violeta de Reus, Cau de Llunes de Tarragona i les Filles de les Fetilleres de Torredembarra), convocaven conjuntament actes paral·lels en motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Uns actes que van culminar a la nit a la Taverna Despertaferro de Reus, on realitzaren una festa conjunta per l'autogestió dels col·lectius.
Divendres al vespre a la plaça Evarist Fábregas, L'Hora Violeta havia d'improvisar els seus actes sense comptar amb cap punt de llum ni escenari, a causa de la ineficiència de l'Ajuntament. Ja és la quarta vegada en dos mesos que els col·lectius de l'Esquerra Independentista de la ciutat es topen amb greus obstacles per poder desenvolupar activitats al carrer.
Tanmateix, més d'una cinquantena de persones van assistir en aquest acte reivindicatiu que es va iniciar amb una performance, on es denunciava els diferents tipus de 'violències' de gènere que pateixen les dones en diferents àmbits de la seva vida diària. En acabar, es dibuixà amb espelmes un gran símbol feminista al terra i, posteriorment, es llegí el manifest conjunt i hagué una actuació musical.
La CUP realitza la segona assemblea popular al Barri Fortuny
Recordareu que la mes de juliol, la CUP de Reus vam realitzar una assemblea popular a la plaça del Teatre, en la qual es va presentar el grup municipal, així com les diferents comissions que s'han creat. Doncs, dissabte passat es va realitzar la segona edició d'aquesta trobada, la qual es va realitzar al Barri Fortuny. Des de la CUP volíem així mantenir el compromís de realitzar de forma periòdica trobades al carrer en diferents indrets de la ciutat, per tal de facilitar que la ciutadania pugi portar propostes, presentar queixes i contribuir en el debat per construir un nou model de ciutat i participació.
Diferents veïns i veïnes del barri, van comentar alguns dels principals problemes que viu aquest, com ara el transport públic, la via pública, l'habitatge, la comunicació amb l'Ajuntament... En total, l'assemblea va comptar amb unes 25 persones, tot i que desenes que passaven per allà van seguir part del debat. Les maneres de fer política dels partits de la ciutat, ha provocat que la gran part de la ciutadania hagi perdut les ganes de participar i desconfii d'aquests com aquest. Des de la CUP estem convençuts i convençudes que cal continuar amb aquestes iniciatives per demostrar que hi ha noves formes de participació i de portar la veu de la ciutadania a l'Ajuntament.
CUPaires d'arreu del Principat ens trobem a Reus per debatre sobre pressupostos, retallades i justícia social
Diumenge passat, el Seminari d'Economia Crítica TAIFA, ens oferí un seguit de conferències que ens oferiren una formació imprescindible per poder començar a treballar amb els pressupostos municipals. Tant les seves reflexions sobre economia política i filosofia econòmica sobre el paper dels ajuntaments en l'economia i la societat, així com, els criteris econòmics que havien de servir per resoldre la greu situació de crisi partint de la justícia social, van ser escoltades i debatudes amb gran interès per una cinquantena de militants de la CUP vingudes d'arreu del Principat.
A més, la trobada va servir per constatar que hi ha moltes problemàtiques comunes arreu dels municipis del Principat, com també, veure que tot i treballar de forma autònoma les diferents CUPs estem treballant en una mateixa línia de transparència, participació i de realitzar propostes socials i econòmiques que pretenen resoldre a nivell municipal les greus conseqüències que està comportant la conjuntura de crisi econòmica actual.
Escola Valenciana, o com alumnes, pares, mares, mestres, professors i professores surten al carrer
Finalment, ahir dijous al vespre al Casal Despertaferro, vam iniciar el cicle 'Dijous de sopar i tertúlia'. Un cicle periòdic, però indefinit, que pretèn anar realitzant trobades que combinin un bon sopar amb un bon debat. Xavi Sarrià, músic, escriptor i activista, va ser el convidat escollit per obrir aquest cicle.
Més d'una vintena de persones vam veure el documental 'Una llengua que camina', que podeu trobar íntegrament a internet. Aquest, elaborat conjuntament per TVC i Vilaweb, mostra diferents iniciatives socials que treballen per a la plena normalització lingüística al País Valencia. En acabar, i un cop havent sopat, Xavi Sarrià va explicar l'experiència d'Escola Valenciana, on col·labora puntualment, així com de Benimaclet Viu, una plataforma de col·lectius, associacions de veïns i centres educatius d'aquest barri de València, que s'ha organitzat per dinamitzar la vida social i cultural d'aquesta antiga vila de l'Horta.
Com no podia ser d'altra manera, el debat va acabar-se amb un intercanvi d'opinions entre els i les assistents i el propi Sarrià, sobre la situació política arreu dels Països Catalans i, particulament, al País Valencià.
I, avui a les 8 del vespre al Casal Despertaferro, assemblea de la CUP per fer valoració de la setmana i preparar les propres!